Piaggio Vespa

PIAGGIO Vespa

Tip: PK 50 XLS
Letnik: 1990
Motor: enocelindrični, dvotakten, zračno hlajen, prostornina 48 ccm, kompresijsko razmerje 9:1
Največja dovoljena hitrost: do 50 km/h
Mazanje: olje ki je v gorivu
Napajanje: 12V izmenični tok
Sklopka: večlamelna,deluje s pomočjo potezne žice
Menjalnik: štiristopenjski
Vzmetenje: spredaj in zadaj blažilec z spiralno vzmetjo
Zavore: Zavorni boben spredaj in zadaj-mehansko
Pnevmatike: dim. 3.00-10"
Tlak v pnevmaikah: spredja 1,5 bar zadaj 1,75 bar za enega potnika oz. 2,5 bar za dva potnika
Gorivo: 2% mešanica-Ponovna oživitev po 13 letih (kliknite na naslov in se vam odpre)


Leta 1990 je moj oče kupil to Vespo in se vozil kar lepo do leta 1996 uporabljal jo je za na delo in z njo si je zaslužil, da si je lahko kasneje kupil Renault 4 GTL. Tako se je ta vespa prodala leta 1996 k poznanemu človeku kateri jo je kupil za sina. Sin se je vozil cca. 2-3 lete vmes z njo padel itd... nato ga je volja minila in vespa je stala v garaži malo manj kot 10 let in nikoli več ni vozila.

Odkar sem se navdušil za oldeke sem imel želje po tej vespi saj je bila očetova in tudi ko sem bil star okoli 7 let me je tu pa tam oče tudi peljel z vespo. No in zadnje 3 leta sem redno hodil in spraševal če mi jo proda nazaj ni hotel slišat in ne prodat. Prejšni teden pa sem ga ujel in mu rekel "no pradaj mi že, lepo prosim" rekel je pridi drug teden in boma vidla. Tako sem šel tja Vespo videl po dolgem času, kakšnih 10 leta je nisem videl bila je takšna kot se jo spominjam iz otroštva.

In tako mi jo je prodal o ceni in pogajanju nebi govoril, sem pa presrečen da se je vrnana nazaj in da jo uredim obnovim, da bo takšna kot je treba.

Kot zanimivost ima vespa vse papirje original račun, prevzemni list , dobavnico, garancijski list in na vseh teh dokumentih je naveden moj oče, to je za mene velikega pomena in ima svojo vrednost.


Slikana tam kjer se jo kupil:

     

Doma sledilo je čiščenje:
Podstrani (1): Ponovna oživitev
Comments